Radovi na savskom mostu kod Šapca brži od planiranog

0
1114

Most na Savi kod Šapca, koji je deo koriodora Ruma – Loznica radi se bez prekida i zastoja, bržim tempom nego što je planirano.” – rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obilazeći radove na izgradnji ovog mosta, koji je deo budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Trenutna realizacija radova na mostu, koji će biti dug oko 1,3 kilometra, iznosi 28 odsto, što je za dva procenta više nego što je planirano do kraja godine. Od 371 šipa postavljeno je 354, preostali će biti do kraja godine.

Realizacija radova na mostu ide ispred planirane, postigli smo bolje rezultate nego što smo očekivali. Uspeli smo da neka kašnjenja iz prošlosti nadokandimo i da konačno ovaj projekat stavimo u pravi kolosek„, rekao je Momirović.

Uporedo sa gradnjom mosta, marta naredne godine počeće i radovi na trasi auto-puta ka Rumi, a kasnije i na deonici brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici.

Ovo je kapitalni projekat za Srem i Mačvu za koji je novemra prošle godine potpisan komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom „AzVirt“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here