RADOVI PRI KRAJU! Selo LJUBA dobija vodovod do kraja godine

0
460

Kapitalni projekat izgradnje vodovodne mreže u Ljubi stigao je do faze postavke vodotornja kod fudbalskog igrališta. U pitanju su završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u ovom selu. Vrednost radova je ukupno oko 34 miliona dinara.

Od toga opština Šid učestvuje sa 14 miliona dinara dok je pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio sredstva od 20 miliona dinara.

U pitanju je objekat visine 27 metara i kapaciteta 100 kubnih metara vode koji će slobodnim padom vodom snabdevati oko 400 stanovnika. Kako je istaknuto nakon ovog posla sledi i uvođenje vode u Molovin.

Za protekle tri godine zajedničkim projektima pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u šidsku opštinu uloženo je oko 170 miliona dinara. Od toga oko 45 miliona dinara na komasaciju poljoprivrednog zemljišta koja je uspešno sprovedena. Radovima na vodovodnoj mreži u Ljubi rešava se veliki problem i za poljoprivredne proizvođače kada je u pitanju napajanje stoke vodom koji su do sada činili ručno sa seoskog bunara.

Inače, meštani Ljube su izgradnju novog vodotornja čekali skoro pet decenija. Zvanično puštanje vode u sistem očekuje se do kraja ove kalendarske godine.

(RTV/STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here