RASIPANJE STIGLO NA NAPLATU: Opštini Inđija preti blokada računa!

1
839

Sportska dvorana u Inđiji koja je trebalo da bude svečano otvorena još za Univerzijadu 2009. godine, nije završena, a zbog duga od 700 miliona dinara tamošnjoj opštini preti blokada računa. Krajem prošle godine stigla je presuda da Rajfajzen banci opština Inđija mora da plati 700 miliona dinara, a predstavnici vlasti su bili u obavezi da novac uplate u prvim danima januara.

Ipak, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da je razgovarano sa predstavnicima banke, a kako bi se otplata duga odložila i time sprečila blokada. Kazao je tom prilikom „da su se preklinjanjem izborili za takvu vrstu dogovora”.

Znate kako sam se izborio da još uvek ne platimo ništa? Tako što sam molio, preklinjao tačnije direktor Inđija puta Marko Gašić i ja. Molili i preklinjali. A sad zamislite šta znači moliti i preklinjati nekoga koga baš briga, koji se zove Rajfajzen banka. I znate koliko oni imaju emocija prema našem preklinjanju, šta ih briga. Neće oni blokirati račun Inđija puta već osnivača, Opštinu Inđija. Biće blokirano sve – kazao je Gak.

Pojasnio je tom prilikom da je to ceo investiocioni deo inđijskog budžeta za celu godinu.

I to je ono što sam rekao, da moramo biti odgovorni kada izađemo na glasanje, kada biramo ljude koji nas predstavljaju i koji vode opštinu. Moramo biti odgovorni jer nije svejedno ko je na čelu opštine, koja partija ili stranka. Samo neodgovorno ponašanje je dovelo apsolutno do ove presude i do projekta sportske hale i svega ostalog – rekao je Gak na sednici lokalnog parlamenta. Napomenuo je da je još uvek reč o neformalnom dogovoru i da se o svemu čeka odgovor centrale Rajfajzen banke. Takođe je rekao da je zbog neodgovorne politike bivše vlasti došlo do situacije u kojoj se opština Inđija sada nalazi.

Sredinom februara predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je posetio Inđiju i tom prilikom kazao da se uverio da napreduju radovi na završetku velikog projekta započetog još 2008. godine – izgradnje sportske hale u Inđiji.

Vrednost radova je 680 miliona dinara i verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine – kazao je tada Mirović. Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

Gak je tada izjavio tada, da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom. Rekao je da je to jedan od najvećih projekata u toj opštini i poslednji na nivou Pokrajine koji je započet pre 15 godina, a nije završen.

Na ovom primeru vidimo razliku između onih koji su vodili Inđiju tada i danas – rekao je Gak i zahvalio predsedniku Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci koju ova opština ima prilikom realizacije projekata i investicija.

Podsećamo, firma “Montera” je 2008. godine počela da gradi sportsku halu, međutim izvedene radove im nije platilo tadašnje Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Inđija. Inače, tužba protiv Direkcije pokrenuta je još 2013. godine od strane Rajfajzen banke, da bi se tužbenom zahtevu 2016. godine pridružila i kompanija „Montera“, koja je bila izvođač radova.

U vreme kada je počela izgradnja hale 2008. godine predsednik opštine Inđija je bio kadar DS Goran Ješić, koji je na vlasti bio od 2004. do 2012. godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Aničić Ilić)

1 COMMENT

  1. Šta bi bilo,da recimo niste FK Željezničaru(Inđija) dali 11 miliona,FK Hajduku(Beška) 9 miliona,FK Inđiji oko 400 miliona preko fabrike guma,e pa PREDSEDNIČE OPŠTINE,tada bi završili halu,a ne dali tkzv.sportskim radnicima da mešetare kroz fudbalska takmičenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here