VOJNICI O SKRAĆENJU, RADIKALI O POŠTENJU

0
845

Mada su na naš jučerašnji članak koji se odnosio na predlog mitrovačkih radikala da se odbornički dodaci povećaju na 30 hiljada dinara, iz ove stranke žustro reagovali, ostaje utisak da je aktivistima radikala više stalo da saznaju ko nam je taj podatak dao, nego da ga demantuju.

[espro-slider id=12733]

Naravno, u svom reagovanju radikali nisu zaobišli ni etiketiranje neistomišljenika, ali na to je politička javnost već navikla, pa se niko nije ni osvrnuo.

Da budemo precizni: izvor iz samog jezgra mitrovačkog odbora SRS-a koji je obelodanio želju odbornika ove stranke da im se povećaju naknade, što je, uzgred budi rečeno, odbijeno, uverava da je zauzvrat radikalima ponuđena funkcija pomoćnika gradonačelnika, što su oni oberučke prihvatili.

Dakle, naš izvor – zvaćemo ga “Laufer” – javlja kako će na jednoj od narednih sednica gradske skupštine radikalima pripasti funkcija pomoćnika gradonačelnika, iako su ovi u toku predizborne kampanje obećavali svojim biračima da će se zalagati, ne samo za smanjenje funkcionerskih plata, već i za ukidanje raznih izmišljenih i nikom potrebnih “pomoćničkih” funkcija.  

Javnost će tako dobiti priliku da proveri koliko je naš izvor pouzdan!

radikali1“Laufer” kaže da će ta funkcija pripasti jednom od dosadašnjih odbornika (ima ih četiri) što je izazvalo nezadovoljstvo među članstvom ove stranke jer, kako smatraju, ne može jednima da pripadne sav post-izborni plen, a drugima ništa.

Inače, aktiviste ove stranke koje je, gotovo od osnivanja, pratio glas da im inteligencija nije jača strana, posle svega – kako stvari stoje, izgleda da ih ni poštenje ne krasi.

Jer pre samo nekoliko meseci, uoči izbora, radikali su svirali drugačiju pesmu od ove sadašnje.

Uveravali su javnost kako im je cilj, nakon preuzimanja vlasti, da zaustave propadanje grada, da rashode koje pojede korupcija iz gradskog budžeta smanje na nulu, a povećaju pomoć za porodilje, nezaposlene, penzionere, kao i da unaprede ulaganja u infrastrukturu.

Sada, vidi se da im je jedini cilj bio da, poput onih koje su najviše kritikovali, napune svoje džepove na račun građana.

U toj nameri im više ne smetaju ni vojvođanski autonomaši, ni Čedini “liberali”, a najmanje oni koje su smatrali izdajnicima lika i dela Vojislava Šešelja – naprednjaci, pa su zajedno sa tom bulumentom svega i svačega – ušli u vlast.

Ukratko – radikali o poštenju k’o vojnik o skraćenju.

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here