Rekonstruisan kanalizacioni odvod u centru Mitrovice

1
694

Česta zagušenja kanalizacione mreže najčešće su posledica nepravilnog korišćenja kanalizacije. Ponekada  je to i stvar tehničkih nedostataka u sistemu, pa je udruženim snagama građana i nadležnih službi u javnom sektoru, moguće rešiti problem. Jedan takav slučaj zabeležen je u samom centru grada.

Stanari stambene zgrade na Trgu Vojvođanskih brigada već neko vreme imaju problem sa odvođenjem otpadnih voda. Kanalizacioni sistem koji je izgrađen pre dve decenije, kada i sama zgrada, ne zadovoljava  potrebe  korisnika u današnjem vremenu. Nakon što su se stanari ove zgrade obratili nadležnima u Gradskom stanovanju, ustanovljeno je da je problem mali promer cevi na priključku.

U cilju rešavanja problema čestog zagušenja kanalizacije radnici JKP Vodovod su izašli na teren i sačinili plan aktivnosti. Cev na priključku nedovoljnog promera prečnika od 160 mm zamenjena je većom – prečnika 200 mm, u dužini od oko 20 metara. Uz rekonstrukciju postojećih šahtova to bi trebalo da reši problem i zadovolji potrebe stanara.

Radove izvodi JKP Vodovod, a prema predračunu vrednost posla je oko 200 000 dinara. Novac će biti izdvojen iz kase Gradskog stanovanja.

Nadležni u JKP Vodovod koriste ovu priliku, da bez obzira na određene tehničke nedostatke u kanalizacionom sistemu , skrenu pažnju svim korisnicima kanalizacije u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku da vode računa o tome šta se baca i pušta niz cevi odvoda sudopere, kade ili toaleta. Česta zagušenja mogu da izazovu vlažne maramice, higijenski ulošci, zavoji, pelene, plastične kese, peškiri, tekstil, plastična amblaža, tetrapak, ostaci hrane, mast i ulje.

(Ljiljana Janković)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. E bre, nalupali ste zgrada u krugu centra, a infrastruktura stara. Dobro da ne plivamo u g…. i da postoji pritiak vode. Eksperti su od grada napravili haos. Otvorite placeve preko auto-puta i u tom pravcu širite grad. Međutim, treba uložiti u infrastrukturu. Ovako je lakše. Biznismeni kupuju stare kuće, ruše, dižu grad u visinu (čak su i u neuropsihjatrju ušli), infrastruktura stara, ne može to da izdrži, a na ulicama kolaps od automobila. Lepo biznismenima, lepo političarima koji se tale. Što ste pravili onu rupu ispod pruge. Zbog osuđenika ili kao deo nekog urbanističkog plana. Evo jedan predlog. Napravite par zgrada na Tgu Ćire Milekića, šta fali, važno je da se gradi, a kada se gradi može i da se ugradi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here