Rekonstrukcija puta Mačvanska Mitrovica – Zasavica II

0
625

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II, u dužini od oko 3,5 kilometra.

Radovi obuhvataju uklanjanje gornjeg sloja asfalta i postavljane novog sloja, na isti način kako je nedavno rađeno i u samom centru Mačvanske Mitrovice. Put će biti proširen na širinu od 6,6 metara.

Ovo je samo jedan od infrastrukturnih projekata koje ćemo uraditi tokom narednog leta” – napomenuo je Miroslav Jokić, načelnik nadležne Gradske uprave, dodajući: “Ova trasa puta od Mačvankse Mitrovice do zasavice je od velikog značaja za građane koji žive na ovoj teritoriji, kao i za proizvodni kompleks Vahali. Biće urađena sanacija i postojećeg kolovoza i biće postavljena dva asfaltna sloja. Građani će dobiti savremenu i bezbednu saobraćajnicu koju će moći da koriste i posetioci koji idu u SRP “Zasavica”, što će značajno doprineti razvoju ovog dela naše opštine.”

Ovo je veoma značajan projekat, jer je put bio veoma zapušten, decenijama su bile samo krpljene rupe, naglasio je Miloš Kovač, predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica.

Prilikom nailaska kamiona dešalavo se da ljudi skliznu sa puta. Ovim radovima biće popravljena bezbednost, a takođe i kvalitet vožnje do ova dva mesta. Biće mnogo lakši i bezbedniji i odlazak na posao za sve koji rade u brodogradilištu,” objasnio je Kovač.

Vrednost radova je oko 87 miliona dinara, investitor su Putevi Srbije, a izvođač je Sremput.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here