Rekonstrukcija škole u Zasavici I

0
204

Protekle sedmice počeli su radovi na rekonstrukciji objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u mačvanskom selu Zasavica I. Ovom rekonstrukcijom biće kompletno obnovljena stara zgrada, kojoj je pre nekoliko godina promenjen krov.

Rekonstrukcija se izvodi sredstvima Ministarstva pravde, odnosno sredstvima iz oportuniteta u vrednosti od devet miliona dinara. Radovi obuhvataju kompletnu sanaciju objekta u smislu zamene stolarije, izolacije i kompletnih unutrašnjih instalacija struje, vode, grejanja, zatim radovi na podovima, kupatilima, zbornici i učionicama. Rok za završetak radova je 90 dana.

Objekat škole u Zasavici izgrađen je 1919. godine, i njemu je nekad bila osmogodišnja škola. Danas se nastava odvija za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Po rečima direktora škole Slađana Papića, nastavu u Zasavici jedan trenutno pohađa oko 30 učenika u dva kombinovana odeljenja, kao i nekoliko predškolaca. U njoj se nalaze učionice od po 50 kvadrata, prostorija za predškolsko vaspitanje, zbornica i sanitarni čvor što sasvim dovoljno ispunjava uslove za broj učenika koji je pohađa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here