Rekonstrukcija toplovodne mreže u naselju „Orao“

1
796

U toku su radovi na rekonstrukciji i proširenju kapaciteta toplovoda JKP „Toplifikacija” u mitrovačkom Stambenom naselju Orao.

Radovi u Orlovom naselju počeli su 16. maja, a trenutno se radi na zameni dotrajalih cevi i proširenju trase grejanja. Jedan od prioriteta ove rekonstrukcije je i proširenje kapaciteta mreža zbog grejanja nove OŠ „Jovan Popović”.

Dužina trase toplovoda koja će biti zamenjena ove godine u tom naselju je oko 210 metara.

“Nadamo se da ćemo s radovima završiti do 20. juna, da bi posle toga prešli na druge poslove na drugim lokacijama. Vrednosti radova je oko osam miliona dinara i „Toplifikacija” sve finansira iz svojih sredstava.”- kaže direktor “Toplifikacija” Slavko Sladojević dodajući da je prošle godine zamenjeno oko  400 metara toplotne mreže.

“Ovde je među prvim rađen toplovod još osamdesetih godina ali dosta je bio dotrajao. Pošto moramo i da proširimo kapacitet zbog nove „Popovićeve” škole iskoristili smo priliku da to sada uradimo, van grejne sezone. Pored toga, izvodićemo radove  još u nekim naseljima, izmeštaćemo podstanicu iz Modne kuće, to je Ulici u Jevrema Vidića, radićemo u Naselju Kamenjar tamo ćemo isto menjati deo toplovoda. Radimo automatizaciju na nekoliko podstanica i menjaćemo izmenjivače u podstanicama, to je jedan veliki posao koji je već u toku. Radi se oko 20 podstanica.”- rekao je Sladojević.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. A put da poprave to neće, već će samo da ostave tu novu zakrpu pa da bude još gori…. Trotoari i putevi u SM su sramotno loši…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here