Rekonstrukcije fiskulturnih sala u tri mitrovačke osnovne škole

0
862

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta. Među njima je i projekat projekta rekonstrukcije i dogradnje fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović”, za koji je dodeljeno 73 miliona dinara. Lokalna samouprava, kao sufinansijer u projektu učestvuje sa 33 miliona dinara.

 “Ukupna vrednost potrebna za rekonstrukciju ove sale je 106 miliona dinara. Rekonstrukcija podrazumeva toplu vezu, tj. povezanost sa školom „Jovan Popović”, kabinet za nastavnike fizičkog, kao i svlačionice se za decu, plus sva oprema koja je potrebna za izvođenje nastave fizičkog. Ovo će, kada se rekonstruiše čitava sala zajedno sa školom Jovan Popović i sa njihovim terenima koji već postoje, a to su teniski i fudbalski teren, činiti jedan lep sportsko-rekreativni kompleks koji će koristiti, ne samo učenici škole, nego moći će da ga koriste i svi naši sugrađani.”- objasnila je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Loaklnu javnost gradonačelnica je upoznala i sa činjenicom da uskoro počinju radovi i na rekonstrukciji sale za fizičko u školi “Sveti Sava”.

U ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji sale za fizičko u Osnovnoj školi „Sveti Sava”, sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz Pokrajinskog sekretarijata za sport, u iznosu od oko 3,7 miliona dinara. U narednom periodu planiramo da konkurišemo za sredstva koja su potrebna za salu za školu „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, u iznosu od 227 miliona dinara prema projektnoj dokumentaciji, pored projekata u drugim oblstima koje ćemo još raditi, stavili smo sad akcenat na školstvo, na obrazovanje, u ovom slučaju na sale za fizičko vaspitanje”, dodala je gradonačelnica Milovanović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here