Renoviranje Osnovne škole u Noćaju

0
483

U toku su radovi na uređenju unutrašnjosti zgrade Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju, koji se izvode uz pomoć mitrovačke lokalne samouprave i Kazneno-popravnog zavoda.

Kako se planira, oko 150 učenika ove škole će drugo polugodište započeti u renoviranim učionicama.

Po rečima Petra Samardžića, direktora mitrovačke Agencije za ruralni razvoj, zgrada škole u Noćaju bila je u prilično lošem stanju i zbog toga je lokalna samouprava obezbedila sredstva i materijal i izvođača radova za uređenje enterijera škole.

Najveći deo radova obavljen je tokom zimskog raspusta da se ne bi remetila nastava, a ostali radovi će se izvoditi tokom godine kada će nastava biti premeštena na jedan sprat kako bi se završila cela zgrada, a do proleća će se raditi i deo kompletne sanacije sanitarnog čvora i ostali delovi sanacije zgrade.” – navodi Samardžić.

Osim enterijera obezbeđena je i žičana ograda kojom će se zameniti kompletna ograda oko škole. Pošto ovde godinama postoji problem prometnog saobraćaja u školskoj zoni, Grad je konkurisao za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za saobraćaj. Sredstva su obezbeđena u iznosu od 800.000 dinara i biće namenjena postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije, svetlosne signalizacije i različitih usporivača brzine, vibrirajuće trake i slično.

Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ, u ime izvođača kaže da i oni sami radove delom doniraju.

Vidimo da je krov urađen, pa smo krenuli sa unutrašnjim radovima. Spuštamo plafon, radimo novu rasvetu i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da sve unutrašnje radove privedemo kraju kako bi deca u jednom pristojnom prostoru mogla da se obrazuju. Poseban akcenat smo stavili na prostoriju gde borave prvaci, tu čak pravimo i nov nameštaj imajući u vidu da su oni najmanji i da rade u malom prostoru, bitno je da za njih posebno napravimo ugodan kutak gde će se školovati i to će biti dar Kazneno-popravnog zavoda. Za ostale radove fakturisećemo lokalnoj samoupravi samo repromaterijal.”

Po rečima Slađana Papića, direktora OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”, ono šta preostaje posle svega to je sanitarni čvor koji je takođe u katastrofalan stanju.

Nadam se da će na proleće krenuti i ti radovi za šta projektna dokumentacija postoji, kao i dobra volja Gradske uprave da se to uradi. Fiskulturna sala prokišnjava što ugrožava i bezbednost učenika, postoji mogućnost kontakta vlage sa kablovima i da se uništi pod, što znači samo duplo veća ulaganja ali obećano je da će sve biti urađeno, već ima projektna dokumentacija.” rekao je Papić.

Izdvojeno odeljenje u Noćaju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” pohađa oko 150 učenika, uključujući i 40-oro dece iz Radenkovića.

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here