Rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba

1
1013

Odbor za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH poziva sve prognaničke porodice iz Hrvatske i Federacije BiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi i popune anketni upitnik elektronskim putem.

Anketni upitnik se nalazi na sajtu Odbora www.prognani.rs 

Sprovođenje ankete je počelo 1. novembra i traje 45 dana tj. do 15. decembra 2021. godine.

Cilj ankete jeste da se utvrdi tačan ili barem približno tačan broj prognaničkih porodica iz Hrvatske i Federacije BiH koje nisu rešile svoje stambeno pitanje. Nakon završene ankete biće urađena analiza prikupljenih podataka tj. koliko prognaničkih porodica nema rešeno stambeno pitanje, za koji stambeni program se opredjeljuju prognaničke porodice i dr.

Analiza rezultata ankete biće objavljena na sajtu Odbora www.prognani.rs

Nakon urađene analize Odbor će poslati pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić  sa apelom i molbom da država ispuni obećanje iz 2012. godine i trajno reši stambeno pitanje svih proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH. Pismo će biti upućeno i narodnom poslaniku Miodragu Linti koji se godinama aktivno bori za rešavanje stambenog i brojnih drugih problema prognanih lica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Dobar dan,trenutno nemam nista na sebi izbeglica sam iz Hrvatske,majka dvoje dece,zivimo kod svekra u kuci gde je vlaga na sve strane krov u katastrofa stanju.Zivim u Neradin opština Irig,volela BiH da dobijem bar nesto.Pozdrav

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here