Rukovodstvo Banja Luke posetilo Mitrovicu: VAKCINACIJA ZBLIŽILA BRATSKE GRADOVE!

0
398

Protekle sedmice, delegacija Gradske uprave Banja Luke posetila je Sremsku Mitrovicu u znak zahvalnosti zbog vakcinacije njihovih radnika na vakcinalnim punktovima u našem gradu.

Kako je saopšteno u mitrovačkoj Gradskoj kući. zaposleni u administraciji uprave Banja Luke već treći petak dolaze organizovano i primaju vakcine.

„Posle četiri i po meseca, koliko traje masovna imunizacija u našoj zemlji, u Mitrovici je vakcinisano preko polovine punoletnih građana, a preko 40% primilo je i drugu dozu vakcine, tako da možemo da zaključimo da se proces imunizacije u našem gradu sprovodi na zaista zadovoljavajućem nivou. U procesu masovne imunizacije uvek polazimo od jednog prioritetnog cilja, a to je dostizanje kolektivnog imuniteta i to ne samo u našem gradu, našoj zemlji, nego i šire, u čitavom regionu, okruženju, da bi se taj cilj dostigao bitno je učiniti dve važne stvari kod dostizanja kolektivnog imuniteta. To je, učiniti to što pre, u što kraćem roku i napraviti što širi obuhvat. Grad Sremska Mitrovica je u više navrata iskazivao spremnost da pomogne drugima, posebno našem narodu iz zemalja iz okruženja, stoga mi je i danas posebno drago i velika čast i zadovoljstvo što smo u mogućnosti i da pomognemo u procesu imunizacije i našim Banjalučanima, našem bratskom gradu, zaposlenima u Gradskoj upravi Banja Luka koji već proteklih nekoliko vikenda dolaze u Sremsku Mitrovicu na vakcinisanje, po pozivu naše gradonačelnice.”- rekao je zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić

Milada Šukalo, savetnik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, zahvalila se na prijemu:

Sremska Mitrovica je napravila sjajan, nadljudski gest i pozvala građane Banjaluke i zaposlene u našoj administraciji da se vakcinišu ovde. Nažalost Banjaluka još uvek ne beležni ovako sjajne rezultate kakve vi imate u Srbiji i za nas je to velika i sjajna prilika. Vrlo rado smo je prihvatili i hvala na tome. Ovo je način na koji se neguju bratski odnosi i prilika da pokažemo šta znači pobratimljavanje i dugoročne veze koji stvaramo. Otišli smo i korak više, pa predstavnici Turističke organizacije Banja Luka i Sremske Mitrovice dočekaju naše zaposlene i posle vakcinacije im organizuju turistički obilazak lepota koje imate.”.

Do sada je vakcinisano preko dvesta zaposlenih u Gradskoj upravi Banja Luke na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here