RUMA: Da li je Sportski centar NENAMENSKI potrošio milione?

0
1158

Kako navodi agencija Beta, Stranka slobode i pravde uputila je direktoru Sportskog centra u Rumi i članu SNS-a Igoru Damjančuku pitanje zašto je ta ustanova raspisala javnu nabavku vrednu gotovo tri miliona dinara za potrebe rumskog bazena Borkovac, kad bazen ove godine nije radio.

Kakve smo mi to troškove na bazenu Borkovac imali ove godine, kada bazen uopšte nije radio, pa da je 15. juna 2020. bilo potrebno zaključiti ugovor u postupku javne nabavke u vrednosti od 2.953.000 dinara za potrebe usluga spasilačke službe, obezbeđenja i pomoćnog osoblja?“, pitao je SSP u saopštenju.

Navode da se ne zna da li je ove godine bazen uopšte radio, da manifestacija nije bilo zbog Covida 19, a firmi „Protektor SM DOO“ iz Sremske Mitrovice, plaćeno je više novca nego 2019. godine kada je bazen radio.

SSP je od direktora Damjančuka zatražila odgovor „o kakvoj je nabavci reč i gde su završile pare gradjana Rume.“

Sa druge strane uprava Bazena Borkovac, povodom ovog saopštenja, oglasila se na svojoj Fejsbuk stranici, istakavši:

Povodom lažnih informacija koje su se pojavile, obaveštavamo građane rumske opštine da su navodi o sprovedenim javnim nabavkama za spasioce na bazenu, kao i o navodno isplaćenim iznosima običan pokušaj politizacije i sakupljanja jeftinih političkih poena koji nemaju dodirnih tačaka sa istinom. Svi gradjani naše opštine znaju da bazen ovog leta nije radio i da samim tim nije bilo potrebe za angažovanjem spasilaca i drugih radnika. Oni koji su plasirali lažne informacije to svakako znaju, ali su ovim potezom hteli da nanesu štetu kako Ustanovi sportski centar koja upravlja bazenom, tako i opštini Ruma.”- navodi se u saopštenju.

(M. M. / Beta / Facebook)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here