Ruma deli energetske vaučere: Po 15.000 SOCIJALNO UGROŽENIM!

0
575

Posle Sremske Mitrovice, Opština Ruma druga je u Sremskom okrugu koja uvodi subvencije u vidu energetskih vaučera.

Ova odluka usvojena je na sednici Opštinskog veća, a o njoj će se sutra izjasniti i odbornici lokalnog parlamenta.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić istakla je da smo svi suočeni sa globalnim problemom energetske krize na tržištu, a da upravo zato opština mora da pomogne svojim najugroženijim sugrađanima.

U ovu svrhu izdvojili smo 30 miliona dinara, a po 15.000 dinara dobijaće socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Ovom merom će biti obuhvaćeno 2.000 domaćinstava. Građani će energetske vaučere moći da koriste u našim javnim preduzećima JP „Stambeno“, JP „Gas-Ruma“ za plaćanje računa za utrošak energije, a i za nabavku ogreva kod privatnih subjekata koji prodaju čvrsto gorivo, ugalj i drva – rekla je predsednica Ćirić.

Ona je naglasila da Opština nevezano za meru energetskih vaučera, kao i svake godine socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva obezbeđuje određene količine ogreva, što će biti nastavljeno i ove godine.

U toku je javna nabavka i već u narednih mesec dana će svi korisnici socijalne pomoći dobiti potrebne količine ogreva – rekla je Ćirićeva nakon sednice Veća.

Kako bi dobili subvencije građani Rume treba da ispune određene uslove. Treba da imaju prebivalište na teritoriji rumske opštine i da ukupni mesečni prihod i primanja po članu domaćinstva ne prelaze 25.000 dinara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here