Ruma i Irig uklanjaju nelegalne objekte oko jezera Borkovac

0
279

Opština Ruma i Opština Irig, koje se graniče oko jezera Borkovac u Rumi, počele su sa realizacijom zajedničkog projekta uređenje izletišta park-šume Borkovac, kako priobalja, tako i jezera.

U toku je izrada Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije kako bi mogao da se realizuje i zajednički projekat pešačko-biciklističke staze oko celog jezera, a dok se to ne završi, krenulo se sa uklanjanjem nelegalnih objekata na jezeru.

Na našoj teritoriji iznad jezera imali smo 30 nelegalno izgrađenih objekata, uglavnom to su vikendice i kamp-prikolice. Naša komunalna i građevinska inspekcija je tri puta dolazila ovde, donosila obaveštenja o nelegalnosti objekata, o tome da treba građani sami da uklone nelegalne objekte, ostavljala brojeve telefona na koje mogu da se jave i dobiju detaljna obaveštenja kako bi se uklonili objekti. Većina vlasnika je uklonila u skladu sa odlukama naše građevinske inspekcije svoje objekte, ostalo je nekih pet objekata, čije je uklanjanje morala preuzeti Opština Ruma – rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

U pitanju je plaža oko jezera, koja se nalazi u rumskoj katastarskoj opštini. Lokalna samouprava će, kako je i obećala građanima, urediti plažu i Borkovac će postati ne samo najomiljenije nego i najlepše izletište.

Na iriškoj katastarskoj opštini oko jezera nalazi se 56 nelegalnih objekata, ističe Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig, i dodaje da će, kao i u Rumi, inspekcija izaći na teren i obavestiti vlasnike da moraju ukloniti nelegalne objekte.

Ne postoji osnov za legalizaciju tih nelegalnih objekata. Mi smo popisali objekte, identifikovali vlasnike. U obaveštenju će biti naznačen rok koji im je na raspolaganju da uklone objekte. Ukoliko to ne učine, bićemo prinuđeni da mi to uradimo, baš kao što je to slučaj i u Rumi – naglasio je Stojaković.

Ćirićeva je napomenula da je u toku izrada idejnog rešenja kako će izgledati sama obala, odnosno plaža i parcela iznad plaže, gde se planiraju formiranje sportsko-rekreativnog centra, tereni za razne sportove, klupe za odmor, lepo uređena plaža, kako bi građani u potpunosti mogli da uživaju na svom omiljenom izletištu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here