Ruma nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu: NA REDU MALI RADINCI!

0
742

Kada je došla na čelo Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić je obećala da će sa njenim timom raditi na poboljšanju celokupne infrastrukture na teritoriji cele rumske opštine, ne samo grada nego i svih 16 sela ove opštine.

To se i vidi ovih letnjih meseci, gde se mašine samo premeštaju iz mesta u mesto. Jedne takve radove predsednica Ćirić je obišla na asfaltiranju pristupnog puta Malim Radincima, gde se radi kritična deonica u dužini od oko 500 metara, koja je zahtevala hitnu sanaciju.

Odlučili smo da krenemo u rehabilitaciju ovog dela puta prema selu Mali Radinci, a nakon toga do kraja kalendarske godine nastavljamo rekonstrukciju čitavog ovog putnog pravca prema pomenutom selu. Put će vrlo brzo biti ponovo dostupan građanima – rekla je predsednica Ćirić.

Za uređenje puta ka Malim Radincima izdvojeno je 7,4 miliona dinara, a novi radovi biće uskoro započeti u rumskim prigradskim naseljima Ciglana i Aerodrom, počeće i realizacija projekta redovnog održavanja puteva i krpljenja udarnih rupa, zatim asfaltiranje Fruškogorske ulice u Dobrincima, a zatim će mehanizacija ići put Putinaca i dalje gde to bude potrebno.

Za nas ovi radovi su od velikog značaja. Ovo je jedini prilaz koji smo imali prema Rumi i godinama je taj put u izuzetno lošem stanju, apelovali smo i ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je izašla u susret našem zahtevu. Više nema krpljenja nego je presvučena kompletna deonica u dužini od 500 metara – istakao je Živko Stojković, zamenik predsednika MZ Mali Radinci.

Kako je rekao, u planu je još proširenje i saniranje asfalta na samom ulasku u selo, koji je u izuzetno lošem stanju, a napravio je i osvrt na neke od planiranih poslova.

Predstoji nam izgradnja kapele na lokalnom groblju i proširenje groblja i nasipanje puta do katoličkog groblja grebanim asfaltom, tucanikom, pa ćemo prilaz učiniti pristupačnijim i boljim, to su neki osnovni projekti koji su veoma bitni za naše selo – kazao je Stojković.

Posle ovih radova, novim asfaltom biće presvučeni glavni saobraćajni pravci u severoistočnom delu rumske opštine. Pre manje od mesec dana završena je kompletna rekonstrukcija puta Ruma – Žarkovac – Putinci, koja je iznosila preko 550 miliona dinara.

Prilikom obilaska terena, Ćirićeva je radnicima podelila osveženje – sokove, vodu, kako bi se donekle ublažili teški vremenski uslovi za rad.

Temperatura je preko 30 stepeni, u blizini tek urađenog asfalta je sigurno temperatura preko 40. Kao mali znak pažnje, gest dobre volje, ponela sam radnicima malo rashlađenja, ali vidim da su njihove mašine u kojima rade zaista dobro opremljene, klimatizovane.

Oni su, kako kažu, već i navikli na ovakve vremenske uslove, kako leti, tako i zimi. Mi smo tu da im bar na neki način olakšamo uslove rada i da im se zahvalimo za njihov trud i rad – naglasila je Ćirićeva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here