RUMA: Odnošenje smeća skuplje za 25 posto!

0
1107

U Rumi je u proteklom periodu usvojena odluka da se odnošenje smeća vrši na Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“ u blizini Jarka. Kako se time povećavaju troškovi vršenja usluge Javnog preduzeća „Komunalac“ , lokalna samouprava je dala saglasnost za povećanje cene odnošenja smeća.

Tako će, nakon pet godina doći do promene cene usluga u Radnoj jedinici „Čistoća“. Kako kažu u tom preduzeću u prethodnom periodu izvršena je analiza troškova i izrađen je novi cenovnik, pa je predloženo povećanje cene odnošenja smeća za oko 25 odsto

Odbornici lokalne rumske skupštine prihvatili su zahtev „Komunalca“ navodeći kao razlog mere koje za cilj imaju zaštitu životne sredine. U tom pogledu nadležno preduzeće je već preduzelo određene korake, a uz podršku viših nivoa vlasti saniraju se i zatvaraju divlje deponije.

Takođe otvorena je i javna nabavka za izgradnju pretovarnog platoa koji će omogućiti svim građanima da svoje smeće odvoze na mesto koje će biti određeno za tu namenu. Kabasti otpad će se odatle pretovarati u abrol kontejnera i tako prevoziti na regionalnu deponiju Srem – Mačva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here