RUMA: Održan 58. Festival muzičkih društava Vojvodine

0
443

Najveća manifestacija amaterskog muzičkog stvaralaštva u Vojvodini održala se proteklog vikenda u Rumi. 58. Festival muzičkih društava Vojvodine svečano je otvoren u renoviranoj velelepnoj Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“ 

Tokom dve večeri festivala nastupilo je ukupno 11 horova i orkestra klasične muzike. Među publikom je bilo velikih pobornika kulture, koji su istakli da je ovakva manifestacija od izuzetnog značaja za Rumu.

Najbolje ocenjeni od starne stručnog žirija ove godine su Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ ,Hor „Ars Vokalis“ Beograd i Omladinski hor „Krančević“ Sremska Mitrovica.

Na svečanom otvaranju festivala sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine Savo Mučibabić je istakao da Ruma zaslužila da bude domaćin ovakvog festivala, jer je prvi ikada susret velikih horova održan upravo u Rumi, povodom 500 godina od Kosovskog boja i to na insistiranje građana.

Festival finansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Ruma. Organizatori FMDV su Opština Ruma, Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Kulturni centar „Brana Crnčević“ Ruma.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here