Otvoren prvi Skejt park u Rumi

0
784

Na igralištu u Lenjinovoj ulici u naselju Kudoš u Rumi za vikend je otvoren prvi skejt park u opštini i fitnes centar.

Najbolji vozači iz cele Srbije demonstrirali su najmlađim Rumljanima veštinu vožnje skejta, be-em-iksa i rolera, a veliki broj dece iz Kudoša i okolnih rumskih naselja koja su bila prisutna dokaz su da skejt centar ima svoju publiku.

“Obezbedili smo nove sadržaje na igralištu na zadovoljstvo velikog broja dece, koja su to željno iščekivala. Ovo će sigurno biti lepo mesto za druženje najmlađih sugrađana, neki će voziti, neki gledati vožnju, ali je sigurno da ovo nije kraj ulaganjima, već ćemo vrlo brzo ovde postaviti još jedno dečije igralište” – rekao je Mančić.

Višestruki državni prvak u vožnji be-em-iksa Milan Babić takođe je oprobao rumske skejt staze.

Srećan sam što skejt parkovi nisu više samo privilegija velikih gradova. Bitno je da se ovaj sport svuda razvija, jer uglavnom, najbolji vozači dolaze iz malih sredina. Ruma je dobila kvalitetan park poput onih u Novom Sadu i Beogradu, ali dobra vest je da je u Rumi prilagođen za početni nivo vožnje, kako bi se mlađi vozači upoznali sa nižim elementima i postepeno napredovali”– kaže Babić.

Uz skejt park, izgrađen je i fitnes centar, „Kardio vorkaut”, a održana je i prezentacija korišćenja sprava i pravilnog vežbanja. Novo igralište je dobilo i košarkaški teren na kom su mladi košarkaši rumskog „Slovena” prikazali svoj talenat i pozvali mlade sugrađane da se bave ovim sportom.

Mališani iz kraja napravili su i specijalne majice za ovu priliku na kojima je pisalo „Kudoš familija” sa kojima su ponosno defilovali igralištem u Lenjinovoj.

(M. S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here