RUMA: Počeli radovi na transfer stanici za odvoženje smeća

0
633

Opština Ruma počinje izgradnju pretovarne, tj. transfer stanice kako bi se olakšalo odvoženje kabastog materijala na Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“. Pretovarna stanica će se nalaziti u blizini objekta „Azil“ Javnog preduzeća „Komunalac“.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je sa direktorom JP „Komunalac“ Draganom Panićem obišla radove na ovom objektu, koji se realizuje na južnom obodu grada.

Ovaj pretovarni plato ima višestruku namenu i biće koristan u ovom našem procesu borbe za zaštitu životne sredine. Kao što znate zatvorili smo više divljih deponija, glavnu gradsku deponiju, nastavljamo borbu za čistiju, zeleniju i zdraviju Rumu. Na ovoj pretovarnoj stanici ili platou autopodizači će smeće pretovarati u kontejnere i kamione daleko većeg kapaciteta i odvoziti na Regionalnu deponiju Srem-Mačva. Napravićemo i uštede u transportu smeća, a vremenom će se omogućiti i izdvajanje iskoristivog dela otpada„, izjavila je priliko obilaska predsednica Ćirić.

Vrednost projekta je 9.128.000 dinara, a radove započete 14. jula izvodi firma „BOR“ iz Sremske Mitrovice.

Površina pretovarne stanice je 900 kvadratnih metara, prostor će biti ograđen sa tri strane zidovima od takozvanih lego betonskih ploča koje će moći da se prenose i pomeraju. Jedan deo će biti odvojen i za reciklažu smeća, da se odvaja smeće koje se može donekle iskoristiti, od onog koje zaista mora da se odvoze na Regionalnu deponiju Srem-Mačva. Daleko je ekonomičnije i isplativije. Imamo u planu da za narednu godinu nabavimo i drobilicu koja će sitniti građevinski materijal, građevinski otpad koji ćemo moći da iskoristimo recimo za nasipanje puteva i na taj način će nam biti višestruko isplativa i korisna, a ujedno čuvamo životnu sredinu„, objasnila je predsednica Ćirić.

Rok za završetak radova je 22. avgust.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here