RUMA: Postavljena sprint staza u dvorištu Tehničke i Poljoprivredne škole

0
635

Trkačka tartan staza za sprinterske discipline dužine 100 metara i širine 2,2 metra (dve trake), na kojoj će trenirati atletičari Atletskog kluba „Ruma”, a takođe odvijaće se i nastava fizičkog vaspitanja, postavljena je u zajedničkom dvorištu rumske Tehničke i Poljoprivredne škole.

“Odvojili smo oko 800.000 dinara za ovaj posao. Nešto ranije smo uradili zaletište, takođe sa tartan-podlogom, za troskok i skok udalj. To je nešto što stvara mnogo bolje uslove svim atletičarima, deci koja se bave atletikom, ali i učenicima iz Tehničke i Poljoprivredne škole u čijem dvorištu se ovaj sportski kompleks nalazi”-  istakao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, dodajući: “AK „Ruma” decenijama ulaže u rumsku decu, a trener Boško Pejkić je živa legenda naše atletike koji je mnogu decu odveo do samih visina, do medalja na atletskim takmičenjima.”

Mančić je podsetio da je Opština Ruma 24. novembra prošle godine, na Dan opštine, pokušala da se oduži čoveku koji je ceo svoj život posvetio sportu, radu sa decom i mladim atletičarima dodelivši mu povelju kao zaslužnom građaninu Rume.

Sam trener rumskog trofejnog kluba Boško Pejkić tvrdi da će ova staza mnogo značiti za atletski klub, ali i da će se nastava u dve škole odvijati na kvalitetniji način.

Ova staza će značiti mnogo za Atletski klub, ali i za Tehničku i Poljoprivrednu školu, za nastavu, imaće jedan pravi objekat, pravo učilo. Trenutno ovde trenira oko 110 atletičara.”

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here