RUMA: U pripremi izgradnja kružnog toka na raskrsnici prema Mitrovici

0
1007

Ruma je započela velike infrastrukturne projekte koji se dobrim delom finansiraju iz lokalnog budžeta. Samo u prvoj fazi izgradnje kružne raskrsnice i asfaltiranja nekoliko ulica u ovom delu Rume, iz kase opštine izdvojeno je 113 miliona dinara.

Iako je kalendarski građevinska sezona gotova iskoristili smo dobre vremenske uslove kako bismo realizovali još jedan veoma značajan projekat, a to je novi kružni tok, kod Gerontološkog centra „Srem“ na kraju Pavlovačke ulice – rekla je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić i dodala da je u toku kompletna rekonstrukcija ovog putnog pravca.

Izgradnja kružnog toka kod Gerontološkog centra je projektovana u tri faze. Prvu fazu činiće izgradnja kružne raskrsnice, asfaltiranje južnog i severnog kraka Pavlovačke ulice i nastavka ulice Moše Pijade, kao i Miloša Crnjanskog levo od kružnog toka i dela ove ulice desno od toka.

U drugoj fazi nastaviće se asfaltiranje ulice Miloša Crnjanskog levo od kružnog toka i ulica Nova 2. U trećoj fazi uradiće se pešačka i biciklistička staza.

Pored ove značajne investicije, u pripremi je izgradnja kružnog toka kod Rigovog mlina koji je u nadležnosti „Puteva Srbija“. To je raskrsnica koja se račva sa putnim pravcem prema Sremskoj Mitrovici i industrijskoj zoni i ima najveću frekvenciju vozila kada se u pogonima završi radno vreme. Tada vozači veoma dugo čekaju kako bi se uključili na državni put. Kao rešenje iz lokalne samouprave vide u gradnji kružnog toka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here