Ruma ugostila omladinu iz nemačkog Berzenbrika

0
463

Ruma je i ovog leta domaćin omladine iz nemačkog grada Berzenbrika sa kojim je 2017. godine potpisana Povelja o bratimljenju i sa kojim već godinama Ruma neguje dobru saradnju. Mladi iz Berzenbrika će biti gosti do 21. jula i tokom boravka imaće priliku da se upoznaju sa Rumom, ovdašnjom kulturom i tradicijom, obiđu atraktivne turističke destinacije u Sremu i druže se sa svojim vršnjacima.

Od 2015. godine svakog leta Ruma ugosti omladinu iz Berzenbrika, a posredstvom Udruženja „Gradimo mostove“, zaduženog za saradnju srpskog i nemačkog grada, organizovaće se ponovo i uzvratna poseta.

Goste iz Nemačke ugostila je u Gradskoj kući predsednica opštine Aleksandra Ćirić sa saradnicima gde su ukratko upoznati sa istorijom Rume, a potom su im podeljeni prigodni pokloni kao uspomena na boravak u Srbiji.

– Veliko mi je zadovoljstvo da nakon situacije sa pandemijom koja je zadesila čitav svet, naša dva grada nastavljaju da zajedničkim snagama grade mostove prijateljstva – izjavila je predsednica Ćirić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here