Rumljanin Boško Pejkić proglašen za najboljeg atletskog trenera u 2019. godini

0
748

Tradicionalna manifestacija “Dani atletike”, održana je prethodnog vikenda u hotelu “Šumarice” u Kragujevcu, u organizaciji Atletskog saveza Srbije.

Manifestacija je okupila preko 200 predstavnika atletskih klubova, saveza i strukovnih organizacija kraljice sportova, a pored mnogih aktuelnih predavanja, centralni događaj bila je dodela priznanja najboljima u 2019. godini.

Čuvenom rumskom treneru Bošku Pejkiću uručena je nagrada za najboljeg trenera za uzrast mlađih pionira.

Popularnom Boletu nagrada je dodeljena ne samo za trenerski angažman, već i pedagoški rad sa mlađim kategorijama, na čemu je u AK “Ruma” uvek insistirano, ističu u Atletskom savezu Srbije.

Predan višedecenijski rad Boška Pejkića vrednuje se podjednako i na lokalu, pa je tako Bole dobitnik i priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Ruma, koje mu je uručeno na svečanosti povodom Dana Opštine, prošle godine.

Pošto je skromnost jedna od vrlina koja krasi rumsku atletsku legendu, sam Pejkić je nekoliko puta isticao da mu više znače ulaganja lokalne samouprave u unapređenje atletske sportske infrastrure od samih nagrada.

Atletski klub “Ruma” ne naplaćuje članarinu i sva deca su dobrodošla na treninge koji se u više termina odvijaju u Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here