Rumski „Komunalac“ ne odnosi smeće sa Borkovca?! BISER SREMA SE PRETVARA U SMETLIŠTE!

0
1220

Saga u vezi sa montažnim vikendicama oko jezera Borkovac kod Rume, kao da nema kraja. Deo vikendaša je, nakon dobijanja zvaničnog obaveštenja od strane opštinske Komunalne inspekcije da uklone svoje objekte ili će isti biti uklonjeni od strane nadležnih organa (o trošku vikendaša) – sklonio je svoje objekte, mahom kamp prikolice. Ipak, najuporniji se i dalje odupiru opštinskim pretnjama i ostaju na svojim lokacijama.

Podsećamo, tokom druge polovine aprila, predsednica rumske opštine Aleksandra Ćirić saopštila je javnosti da će sve nelegalne objekte postavljene oko Borkovačkog jezera ukloniti i, po njenim rečima, nakon toga će lokalna samouprava pristupiti uređenju prostora oko jezera.

Dat je i rok za samostalno uklanjanje od 30 dana.

Ovo je početak prve faze radova na Borkovac, te kako bi se radovi nesmetano odvijali, molimo sve sugrađane da apel shvate ozbiljno i pristupe uklanjanju svojih nelegalnih objekata!”- zaključila je predsednica rumske opštine u pomenutom saopštenju.

U međuvremenu, borkovački vikendaši su oformili nezvanični odbor koji je na sastanku sa predstavnicima opštine predložio kompromisno rešenje, po kojem bi se sklonile vikendice koje su u samoj zoni priobalja. Zatim, predlog je bio i da se, nadalje, u skladu sa urbanističkim planovima, plaća zakup zemljišta opštini od čega bi i lokalni budžet mogao imati koristi na prihodnoj strani, kao i da se prostor koje zauzimaju vikendice urbanistički dotera u skladu sa zamislima nadležne ustanove unutar organa lokalne samouprave.

Za sada odgovara nadležnih činilaca nema, a u međuvremenu vikendaši su dobili i obaveštenje o obaveznom uklanjanju svojih vikendica.

Kako nam je saopšteno iz Odbora za zaštitu vikendica (kojeg čine Branko Ćeran, Bogdan Ćirić, Nikola Kaluđerović, Pavle Gajić, Radivoj Ljubinković, Gordana Nešić i Branislav Pandurević), lokalno komunalno preduzeće je prestalo da odnosi smeće, pa se obala jezera i prostor oko kontejnera pretvorio u pravo smetlište. Da li se i na taj način vrši pritisak na vikendaše da se isele, nismo uspeli da saznamo, ali ono što je izvesno, sudeći barem po izjavama ljudi iz Odbora za zaštitu vikendica – oni se, bez obzira na pretnje, pomeriti neće.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here