Rumski vrtići od ponedeljka rade po novom vremenu

0
2049

Rumski vrtići od ponedeljka, 5. oktobra radiće po izmenjenom vremenu, koje će biti fleksibilnije i prilagođenije roditeljima, naročito onima koji rade popodnevne smene ili odlaze na posao nešto kasnije.

Sve je to u sklopu priprema ustanve “Poletarac” za rad na novim osnovama obrazovanja i vaspitanja, a roditelji mališana su zadovoljni ovom odlukom.

Novi raspored u rumskim vrtićima omogućava fleksibilnije korišćenje vremena za roditelje i mališane, a u skladu sa planom i programom rada ustanove. Nova vremenska organizacija odgovara i velikom broju roditelja, koji navode da će ovako moći da usklade satnicu posla, škole i vrtića.

Roditelji se mole da ne dovode decu u periodu od 8 do 9 časova, zbog toga što u to vreme traje doručak, kako bi se mogle ispoštovati sve preventivne epidemiološke mere. Otpust dece ostao je posle 14 časova.

Novi ritam dana u vrtiću trebalo je da počne sa provođenjem u maju, ali je zbog korone sve pomereno. Kako navode nadležni, novu vremensku organizaciju uvode i drugi vrtići u Sremu.

(Vesna Samardžija/STV/SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here