Rušenje stare škole u Mačvanskoj Mitrovici

0
704

Rušenjem učionica i poslovnog prostora u starom delu Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”, počela je druga faza u obnovi ove škole koja podrazumeva izgradnju sportske hale i pomoćnih zgrada. Po planu, radovi na rušenju azbestnih ostataka stare škole trebalo bi da budu završeni do početka školske godine.

Radove su obišli i nadležni iz lokalne samouprave.

Cilj lokalne samouprave jeste da poboljša uslove za boravak i rad dece u školama na teritoriji našeg grada, pa s tim u vezi trenutno se radi na tri objekta, na izgradnjin nove škole “Jovan Popović”, na rekonstrukciji škole u Velikim Radincima i ovde u Mačvanskoj Mitrovici. Pored modernih, funkcionalnih učionica svi đaci zaslužuju istu takvu fiskulturnu salu, jer u njoj će pored časova fizičkog vaspitanja imati mogućnost da se i rekreativno bave sportom, kao i da u njoj zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima organizuju niz različitih vannastavih aktivnosti”, rekla je, prilikom obilaska, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Po završetku druge faze radova, oko 500 učenika iz sela Severne Mačve imaće odlične uslove za obrazovanje u jednom modernom, funkcionalnom objektu na koji se dugo čekalo. Grad Sremska Mitrovica je za radove na uklanjanju starih učionica i kancelarija izdvojio sredstva u visini od 3,5 miliona dinara.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here