Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

0
975

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini ove godine održan je u Šidu. Bila je ovo 11 manifestacija tog tipa po redu. I ovoga puta svoje proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire i tradicionalnu vojvođansku hranu predstavile su žene sa sela.

Najlepši štand imao je klub žena “Zavičaj” iz Žitišta a najleši suvenir na sajmu imalo je SKUD “Heroj Janko Čmelik” udruženja pazovačkih žena.

Žene iz 35 opština u Vojvodini predstavilo se na 11. po redu Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini koji je održan u Šidu. Blizu 200 štandova prikazalo je svoje specifičnosti i potencijale.

Svojevrsnom izložbom stvaralaštva seoskih žena promoviše se njihov aktivizam, kreativnost i preduzetnički duh. Svi posetioci, mogli su da se upoznaju sa bogatim stvaralaštvom seoskih žena. A za pomoć njima upetostručen je i budžet Zavoda za ravnopravnost polova od strane pokrajine.

Novim rebalansom budžeta predviđena su sredstva kojima će se pomoći razvoj udruženja žena u ruralnim sredinama. Već polovinom oktobra meseca biće raspisani novi konkursi za udruženja na nivou pokrajine rečeno je prilikom svečanog otvaranja.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je manifestacija koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, 15.oktobar, kada se i ukazuje na poseban doprinos žena na selu.

(RTV/STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here