ŠALJIVDŽIJA ILI SAVESTAN GRAĐANIN? Prijavio Vučića zbog nenošenja maske!

1
5595

Dovitljiv smo mi narod. Kada je najteže, kod Srba ispliva na površinu onaj dugo sputavani i, u borbi za egzistenciju, zaboravljeni humor. Uglavnom crni. Onaj najcrnji.

Ono što je učinio Ivan iz Novog Sada možda nije najblistaviji momenat dovitljivosti u teškoj srpskoj istoriji, ali svakako zavređuje pažnju. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je na vrlo jednostavan i legitiman način uspeo da obesmisli još jedan, krajnje naivan, potez institucija u borbi sa “nevidljivim neprijateljem”.

Pored ovoga, Ivan je uspeo da nacrta (i oboji) situaciju u kojoj već dugo postoje dupli aršini, pravila koja nisu ista za sve.

Ministarstvo zdravlja je, naime, oformilo telefonsku liniju preko koje se prijavljuju slučajevi kršenja anti-korona mera. Ko je pozvan da prijavljuje? Pa građani? Koga treba da prijavimo? Pa komšije, konobara iz obližnjeg kafića, prodavačicu, pekarku i druge kada primetimo da se ne pridržavaju mera (ne nose maske).

To sve možemo da učinimo preko Vibera, a mere je ustanovio Krizni štab, savetodavno telo u koje su građani potpuno izgubili poverenje.

Sve se to dešava u Srbiji, kojom suvereno vlada jedan čovek. Njemu bi se moglo mnogo toga spočitati, ali ovog puta izdvajamo krajnje bahato, istrajno i tvrdoglavo kršenje pomenutih mera. Dakle, on prvi.

I upravo to je učinio jedan Ivan iz Novog Sada. Prijavio je predsednika.

Uz opis “Ja sam svoju građansku dužnost ispunio. A vi?”, podelio je skrinšot svog ekrana na društvenim mrežama.

Poštovani, želeo bih da prijavim ovog lika, nikad ne nosi masku, a stalno je okružen drugim ljudima. Nadam se da će organi gonjenja ubrzo pronaći ovo lice. U prilogu šaljem fotografije – tekst je poruke koju je Novosađanin poslao na poseban broj Ministarstva zdravlja, namenjen tužakanju komšija.

(luftika.rs)

1 COMMENT

  1. Bilo da je šaljivdžija ili savestan građanin, apsolutno je u pravu. Pravila su ista za sve i nikako mi nije jasno šta ovaj lik glumi. Svojim ponašanjem ugrožava zdravlje ljudi u okruženju i zato treba da odgovara, kao i za niz drugih stvari. Sada krizni štab najavljuje obvezu nošenja maski i na otvorenom, kao i kažnjavanje za nepoštovanje oduke. Mislim da maske treba nosti, ali ako neko ne nosi masku i zbog toga dobije kaznu, ne treba da je plati, jer je to svojevrsna diskriminacija u odnosu na ovu facu sa slike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here