Sedam medalja za atletičare “Sirmiuma” na Prvenstvu Srbije

0
735

Prethodnog vikenda na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, održano je Prvenstvo Srbije za pionire i pionirke (U16).

Atletičari AK Sirmiuma osvojili su sedam medalja.

Zoranović Ksenija pobedila je u trkama na 60 m (7,83 s samo 6 stotinki do državnog rekorda) i 100 m i time potvrdila da je trenutno najbrža pionirka u Srbiji. Lazić Dušan zauzeo je drugo mesto u trci na 60 m, dok je na 100 m bio treći.

Muška štafeta 100+200+300+400 m u sastavu Marinković Vuk, Babić Nemanja, Lazić Dušan i Šuman Vuk u veoma uzbudljivoj završnici osvojila je drugo mesto-srebrnu medalju.

Pionirke su prvog dana zauzele 2. mesto u štafeti 4×100 m u sastavu Prekajac Tamara, Milanović Vanja, Marinković Mila i Zoranović Ksenija, da bi drugog dana takmičenja u istom sastavu u štafeti 100+200+300+400 m pobedile rezultatom 2,20,50 i tako oborile državni rekord!

Nakon ispunjenja norme za Svetsko prvenstvo za seniore/ke (maj mesec, Zagreb) Tomašević Dragane i najmlađi atletičari Sirmiuma su pokazali zavidan nivo kvaliteta i rezultata. Ovo je lep početak i nagoveštaj za sezonu koja je pred nama, gde se očekuje nastavak uspešnih rezultata naših takmičara, nagoveštavaju treneri Pavlović Goran, Hodoba Goran i Macanović Slobodan.

(S. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here