Šid dobija fabriku za proizvodnju staklene vune

0
2088

Gradnja pogona za proizvodnju staklene vune u Adaševcima kod Šida, najavljena za sredinu marta, sada je dobila i svoju urbanističku podlogu.

Opština Šid oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje proizvodne hale sa skladištem, čiji je investitor Thermowool doo Šid, a obrađivač projektni biro Krug plus iz Sremske Mitrovice.

Prema planu, na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industrijii, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.

U planu je gradnja dve proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Projektovana je nova saobraćajnica unutar lokacije, kao i priključenje objekta na instalacije vodovoda, telefona i struje. Plan će na javnoj prezentaciji biti do 7. maja.

Ivestitor je najavio izgradnju pogona i zapošljavanje do kraja godine.

– Gradićemo fabriku veličine oko 6.000 m2, koja će se baviti prouzvodnjom staklenih vlakana, tačnije izolacionih materijala od staklene vune, čija je primena u građevinarstvu i industriji, kao izolacija – kaže Rade Ilić, investitor.

U Opštini Šid trenutno pregovaraju sa još nekoliko investitora koji su zainteresovani da pokrenu proizvodnju u ovoj zoni.

Ugovor o kupoprodaji parcele za potrebe prve grinfild investicije u Šidu nakon deset godina, potpisan je krajem februara. Kako je najavio zamenik predsednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.

Radna zona kod Adaševaca, površine 120 hektara, potpuno je komunalno i infrastrukturno opremljena i spremna za dolazak i drugih investitora – rekao je Zoran Semenović.

(B. P./Ekapija/Foto: Kuchina/shutterstock.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here