Šid dobija novi vrtić kapaciteta 140 mesta

0
1259

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsedik šidske opštine Zoran Semenović, potpisali su ugovor o izgradnji vrtića u Šidu, sa ukupno 140 mesta za mališane.

Ružić je istakao da je jedan od strateških ciljeva Ministarstva prosvete povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a upravo se, kaže, izgradnjom novih vrtića i povećanjem njihovih kapaciteta, kao i podizanjem kvaliteta vaspitanja i obrazovanja na svim nivoima, ispunjavaju ciljevi obrazovne politike.

Vrlo je značajna podrška razvoju i vaspitanju dece od najranijih uzrasta, jer je to od značaja za njihovo dalje obrazovanje„, rekao je Ružić, a saopštilo resorno ministarstvo.

Za objekat u Šidu je izdvojeno oko 131 milion dinara i prostiraće se na površini većoj od 1.100 metara kvadratnih, a imaće kapacitet 140 mesta. Planirani rok za završetak radova je godinu dana.

Ugovor o izgradnji potpisujemo u službi roditelja i dece koja će put svog obrazovanja započeti baš u ovom objektu„, istakao je Zoran Semenović, predsednik opštine Šid. On je još naglasio da je potreba za većim kapacitetima u našoj predškolskoj ustanovi iz godine u godinu veća, te da će novi objekat u Šidu doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom sprovodi projekat izgradnje novih vrtića u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje„.

Ovaj program, osim proširenja kapaciteta od 11.000 novih mesta kroz izgradnju novih i proširenje i adaptaciju postojećih predškolskih ustanova, posebnu pažnja posvećuje se i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje Novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here