Šid OPREMA industrijsku zonu i PREGOVARA sa novim investitorima

0
693

Kao i druge lokalne samouprave u okruženju, i Šid se suočava sa posledicama epidemije koronavirusa.

Iako je sa tačnom preciznošću teško planirati razvojne projekte, iz opštinske uprave ističu da nastavljaju tamo gde su stali. Industrijska zona u Šidu, iako nije završena u potpunosti, već ima prvog “stanara”, austrijsku kompaniju Thermowool koja je započela izgradnju pogona u okviru jedne parcele u industrijskoj zoni.
Ova kompanija se bavi proizvodnjom izolacionih materijala od staklene vune koja se primenjuje u građevinarstvu i industriji.

Dolazak prve kompanije privukao je i nove investitore koji su već kontakirali opštinu.

To je, verujemo, samo početak, budući da su, od početka radova na izgradnji ovog pogona, Opštinu Šid kontaktirali još neki potencijalni investitori, a u zavisnosti od njihove ozbiljnosti, Opština Šid će nastojati da sa nekima od njih ostvari uspešnu saradnju. U ostvarenju ovog cilja, imamo podršku i Razvojne agencije Vojvodine, Razvojne agencije Srbije, republičke i pokrajinske Vlade – kaže Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine i dodaje da je veoma važno i to što je Opština Šid, prema petogodišnjem planu Srbija 2020-2025, targetirana kao značajna investiciona destinacija.

Završetak kompletnog opremanja industrijske zone Adaševci svakako je, kako ističe, prioritet.

Smeštena na veoma atraktivnoj lokaciji, uz auto-put E-70, ona je razvojna šansa koja građanima Šida može doneti boljitak i u tome ćemo istrajati – zaključuje Semenović.

(IZVOR: Ivana Milovanović/Ekapija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here