Situacija u Sremu postaje alarmantna: BROJ OBOLELIH PREKO HILJADU!

0
4586

Prema podacima mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje u poslednja 24 časa registrovane su nove 24 osobe pozitivne na kovid-19. Trenutno je 130 aktivnih slučajeva u opštini Šid, a od početka pamdemije oboleo je 217 građana.

Kako je u celom Sremu naglo skočio broj obolelih i povećale se gužve u kovid ambulantama, građani su počeli i jače da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i samozaštite. Štabovi za vanredne situacije po sremskim opštinama propisuju mere u skladu sa republičkim Kriznim štabom.

Ove mere podrazumevaju skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, koji sada rade do 18 časova, omogućavanje rada od kuće svima kod kojih radni proces to dopušta, zabranu okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, te strogo korišćenje maski i dezinfikovanje.

Kako kažu za sada neće biti zatvaranja škola i vrtića, jer su ove ustanove još uvek pod kontrolom i virus nije ušao u njih, mada je već u trenutku izlaska ovog teksta moguća drugačija odluka. Apeluje na sve građane da izbegavaju bilo kakva okupljanja, te da budu savesni i svojim ponašanjem štite sebe i osobe oko sebe.

Situacija se praktično menja iz dana u dan i već neke mere koje se trenutno preporučuju mogu se izmeniti u kratkom vremenskom perodu, u zavisnosti od onoga što se događa na terenu.

Veliki problem u odbrani od KOVIDA predstavljaju i neodgovorni pojedinci koji preko društvenih mreža pozivaju da se ne nose maske i bojkotuju mere Kriznih štabova. Kako saznajemo, uskoro se očekuje rekcija državnih organa u odnosu na ove pojedince.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here