Sremskomitrovački portal

SKORO SAVRŠENA KOPIJA STVARNOSTI

Mi smo imali nepogrešiv plan kako da uredimo svet. Ali, da bi se svet sredio, treba ga najpre osvojiti. Naše veće je odlučilo da krene u osvajanje na vrlo suptilan, mada, u osnovi, jednostavan način.

PIŠE: Marina Kitanović Vasić

Da bi se zavladalo svetom, treba ljude navesti na pomisao da su slobodna bića. Kada se jednom u tako nešto ubedi, čovek postaje rob svoje slobode i onda se njime može vrlo jednostavno manipulisati.

Evo šta smo uradili.

Najpre smo ljude uz pomoć medija bombardovali dvadeset četiri sata bezbrojnim informacijama o stradanjima i ratovima u raznim malim i udaljenim zemljama. Da bi vesti bile uverljivije i sami smo izazvali nekoliko sukoba manjih razmera i par krvavih građanskih ratova.

U početku reagovali su samo intelektualci i humanitarne organizacije. Oni su trčali da gase požare sukoba i da zbrinjavaju unesrećene, što smo mi takođe propratili u medijima, i to vrlo detaljno.

Kada je, po našoj proceni, javnost bila spremna, pustili smo glavni adut.

Jedan od naših, potpuno uživljen u ulogu humaniste i borca za mir, u udarnom terminu na televiziji govorio je o pokoljima koje u zemlji “H“ pleme “A“ vrši nad pripadnicima plemena “V“, vapijući da se stane na put nesreći i jadu koje ta jadna zemlja trpi.

Tada se javnost potpuno probudila i počela da trubi o kršenju ljudskih prava i sloboda.

Uskoro više nije bilo nijednog programa na radiju ili televiziji, nijednog članka u novinama, a da u njima svaka treća reč nije bila sloboda. Zbog većeg efekta organizovali smo mirovne demonstracije pred ambasadom dotične zemlje. Zamislite, demonstracije, a mirovne!

Sada su ljudi bili spremni na sve, samo da njihova sloboda ne bude ugrožena. I dok su svi bili zauzeti zaštitom svog integriteta i svojih malih, slobodnih bića, mi smo preuzeli vlast i počeli da sprovodimo naš savršen plan.

Prvo smo strpali u zatvor sve intelektualce, humaniste, a naročito filozofe, pošto su oni uvek prvi kada treba braniti tzv. slobodu. U drugi zatvor stavili smo sve novinare, ratne reportere i komentatore, jer čovek nikad nije načisto sa njima, pošto lica i mišljenja menjaju po potrebi.

Sprovođenje plana odvijalo se ne mož’ biti bolje.

I dan se bližio kraju, pa, pošto smo odlučili da je za danas dosta, otišli smo na po jedno pivo.

Exit mobile version