Slučaj trgovca iz Mitrovice: seksualno zlostavljanje ili nameštaljka?

0
6538

Članak  /poznatog-trgovca-iz-mitrovice-zena-optuzila-da-je-seksualno-zlostavljao-cerku/ koji smo objavili  pre desetak dana, a koji je izašao i u jednom broju beogradskih medija, privukao je veliku pažnju lokalne javnosti. 

Tim povodom, kao i optužbi koje je protiv nje izneo trgovac Riza Lipić, osumnjičen da je seksualno zlostavljao njihovu šestogodišnju ćerku, našoj redakciji se javila Ivana Lipić, u nameri da otkloni nejasnoće koje su se u tom članku pojavile.

-S obzirom da je moj bivi suprug Riza naveo kako je moja krivična prijava protiv njega notorna laž i izmišljotina, naročito zbog činjenice da je podnesena nakon 13 dana od trenutka kada je on zatečen u donjem vešu pored ćerkinog kreveta i da je mazio devojčicu po grudima i polnom organu – navodi Ivana, nastavljajući:

Napominjem da se sve što iznosi Riza putem medija svodi na to da nadležni organi steku utisak kako je on žrtva a ne dete, no ja sam uverena da će policija i tužilaštvo znati kako da se njegov postupak sankcioniše. Istina je da nisam zatekla njega pored ćerke, kako je navedeno, nego sam, pregledom snimaka sa sigurnosne kamere, videla na tim snimcima njega u položaju kako piše u prijavi koju sam podnela. Čim sam videla snimak, a to je bilo 18. oktobra, odmah sam ceo slučaj prijavila policiji.

-Inače, ceo taj slučaj desio se 14. septembra, a dete mi se u oktobru požalilo, kada se Riza odselio iz stana.

Želim da otklonim zabunu koja se pojavljuje u pređašnjem članku, po kojima sam ja otela Rizu prvoj ženi, što nije tačno. Naime, on se od prve žene razveo 2011. godine, a ja sam se za njega udala 2013. godine. Nakon našeg razvoda on je živeo i sa trećom ženom, od koje je stariji 38 godina. Posle nje ponovo se vratio meni i detetu i u mom stanu boravio sve do tog nesrećnog slučaja.

-Takođe, netačno je i da sam ga pokušala otrovati, naprotiv, u slučaju koji pominje ja sam mu spasla život jer sam pozvala hitnu pomoć u trenutku kada sam primetila da, pod uticajem alkohola, počinje padati u nesvest. Postoji snimak i o tom slučaju.

Ivana Lipić navodi da boluje od dijabetisa zbog čega mora svaki dan sebi davati insulin, tako da, po njenim rečima, nije tačna tvrdnja da je stalno na tabletama.

Od Rize nisam dobila ništa, a kamoli 20 miliona koje navodi u članku.

Na naš komentar da je novac možda ostavio detetu, Ivana pokazuje rečenicu iz presude o razvodu braka u kojoj se kaže da Riza Lipić “ne pokazuje nikakvo interesovanje za dete”.

Na kraju, Ivana navodi da je jedino traži od Rize Lipića da ostavi dete i nju na miru.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here