Sportske igre mladih

0
945

Na centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici, juče su, u prisustvu mnogobrojnih gostiju i predstavnika lokalne samouprave, otvorene Sportske igre mladih. Reč je o najmasovnijoj manifestaciji amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a u Srbiji se održavaju osmu godinu za redom.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa saradnicima, kao i organizatori takmičenja.

Takmičenja u više sportskih igara održavala su se na više lokacija: na Trgu Ćire Milekića takmičenja u odbojci, atletici, između dve vatre, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, dok se se takmičenja u malom fudbalu i basketu održavala na terenima pored PSC „Pinki”.

Zahvaljujući uspešnom procesu imunizacije i vakcinaciji 50%  naših građana, imamo mogućnost da organizujemo ovako jednu veliku sportsku manifestaciju sa ovako velikim brojem učesnika. Sportske igare mladih su sa nama već osam godina, a grad Sremska Mitrovica je zajedno sa svojim partnerima učinio sve da takmičenje ima i više nego dobre uslove gde će deca, nadam se, postizati zapažene rezultate.”- rekao je gradski načelnik za sport Vasilj Ševo.

Karavan prijateljstva i radosti Sportskih igara mladih Srbije krenuo je u aprilu od Priboja, a Sremska Mitrovica je 21. grad po redu. Sledi regionalno takmičenje, državno prvenstvo na Zlatiboru i potom će pobednici državnog prvenstva ići na jednu veliku manifestaciju na kojoj će Sportske igre mladih ove godine proslaviti 25. rođendan.

(M. M./foto: S. Nikšić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here