Sportske igre mladih startovale u Mitrovici

0
528

Ovogodišnja sezona Sportskih igara mladih nastavljena je proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici, nakon kraće prauze uslovljene nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, izazvanom korona virusom.

Prva takmičenja dece i mladih osnovnoškolskog uzrasta u nastavku sezone Igara održana su u Sremskoj Mitrovici, a za prolaz na Državno finale nadmetali su se u odbojci i odbojci na pesku.

Dečaci i devojčice rođeni 2005. godine i mlađi nastupili su na terenima na Gradskoj plaži i u Domu učenika, a takmičenja su realizovana uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mera propisanih od Vlade Srbije.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, nastaviće narednih 20 dana da putuje Srbijom, a deca će imati priliku da se nadmeću u čak deset različitih sportova.

Finalisti iz svake od sredina, predstaviće se potom na državnom finalu, koje je planirano za drugu polovinu septembra, a mesta finala biće uskoro saopštena.

Na Igrama, pobeda ipak nije prioritet, već su u prvom planu druženje dece, sticanje novih prijatelja, zdrav život i promocija pravih vrednosti među najmlađima.

Igre koje spajaju region, u Srbiji se održavaju sedmu godinu za redom.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here