Spremno 100 ekipa za X svetsko prvenstvo u kuvanju gulaša! PRIJAVITE SE ZA PRODAJNI SAJAM ETNO-PROIZVODA!

0
1754

Do Desetog svetskog prvenstva u kuvanju gulaša “PRVA VARJAČA LAĆARKA 2021” ostalo je još 15 dana, a već je popunjena magična cifra 100 koja predstavlja broj ekipa koje će se takmičiti. No, organizator je obezbedio još i deset džoker mesta, pre nego što se zaključa prijavljivanje.

Pored toga, ostalo je još slobodnih mesta za sajamski deo manifestacije, tako da organizator poziva sve koji žele da iskoriste prisustvo velikog broja ljudi (procenjuje se da će biti oko 10 hiljada posetilaca) kako bi izlagali i prodavali etno – proizvode ili proizvode iz svoje kućne radinosti.

Proizvođači sokova, rakije i vina, kao i raznih etno proizvoda i  ručnih radova, mogu da se prijave predsedniku Organizacionog odbora Darku Kikiju Iliću kako bi se dogovorili oko svog prisustva manifestaciji.

Kontakt broj telefona je: 064-123-05-08, odnosno mejl: kikiikomsije@gmail.com

Podsećanja radi, X svetsko prvenstvo u kuvanju gulaša pod nazivom “Prva varjača Laćarka 2021“ održava se u Laćarku, a prostor gde će takmičarske ekipe pokazatii svoje kulinarske sposobnosti ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (u blizini auto-puta).

Generalni sponzor manifestacije je mitrovačka pivara “Igorijum” vlasnika Igora Matića, telefon: 065-99966-78.

Skup je oko 7 sati, ujutro 1. avgusta. Doduše, može i dan ranije, a može i koji sat kasnije, ipak takmičarima je bitno da dođu pre radi zauzimanja boljeg mesta, odnosno hladovine”- kaže predsednik organizacionog odbora Darko Ilić Kiki, dodajući:

 “Od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časovase predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Inače. žiri će biti sastavljen od devet vrhunskih eksperata na čelu sa Aleksandrom Cindićem koji garantuje da će se odlučivati ni po babu ni po stričevima, u skladu sa kodeksom srpskog srednjevekovnog viteštva.

“Kuva se gulaš, a od organizatora se dobija but, dok sve ostalo takmičari mogu sami dodati, na primer, junetinu, divljač, začine i slično. Kuva se na drvima, na plinu ili po izboru, jer to takmičari sami obezbeđuju. “- kaže Cindić.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša i sajamskog dela, paralelno se održava i manifestacija „Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

Ovogodišnja manifestacija “Prva varjača Laćarka 2021” održava se pod geslom: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here