SREM U ŠOKU! Deca poznatog političara ubila i zapalila staricu

2
3307

Jelena Špagović (25) uhapšena je zbog sumnje da je ubila Majdu Garović (81) iz Zemuna, a potom sa saučesnikom Momčilom Dujovićem (21), koji je takođe uhapšen, njen leš odvezla do Krčedina, bacila u kontejner i zapalila ga. 

Kako piše prestonički mediji, tokom istrage je, navodno otkriveno da je ubica poznavala žrtvu da su zapravo bile komšinice a da joj je pomagač zapravo brat. Da sve bude još gore, ubice nesrećne žene su deca političara Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke “Srpska desnica”. 

Dujović, otac uhapšenih brata i sestre, prošle godine postao je samostalni savetnik ministra za rad Zorana Đorđevića. On je na ovu funkciju izabran početkom prošle godine, a posle saznanja da su njegovi sin i ćerka uhapšeni, dao je ostavku.

Jelena Špagović – osumnjičena za ubistvo

Podsetimo, ugljenisano telo ubijene Majde Garović pronađeno je u četvrtak, 20. juna, u kontejneru u vikend-naselju Breskvik kod Krčedina. Policija je intenzivno radila dve nedelje na ovom slučaju i uhapsila mladića i devojku. Oni nisu bili u rodbinskoj vezi sa ubijenom ženom, ali su se, kako saznajemo, dobro poznavali. Nesrećna žena je najverovatnije ubijena 15. juna, na dan kada je i poslednji put viđena.

Pretpostavlja se da je te večeri njeno telo i doneto u Krčedin i spaljeno, ali da je tek u četvrtak otkriveno, i to kada je slučajno prevrnut kontejner iz kog je virilo ugljenisano telo. Kada je telo pronađeno, obavljen je uviđaj tokom kog je prikupljen veliki broj dokaza. U samom startu bilo je dosta sumnjivih stvari i pretpostavljalo se da je reč o ubistvu. Telo koje je pronađeno bilo je ugljenisano i neprepoznatljivo, ali se odmah videlo da je reč o starijoj ženskoj osobi – rečeno je. 

Novosadski Institut za sudsku medicinu utvrdio je ranije da je starica čije je telo pronađeno 20. juna u kontejneru u vikend-naselju Breskvik kod Krčedina najpre brutalno ubijena, pa tek onda spaljena. 

Majda Garović – ubijena starica

Komšija koji je pronašao telo bio je u potpunom šoku. Nije mogao da veruje svojim očima da iz kontejnera viri gornji deo tela. Ubrzo posle toga došli su policija i veliki broj inspektora i forenzičara iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, ali i iz Beograda. Dva dana su pregledali sve kontejnere i iz njih izneli sve što im je bilo sumnjivo i što bi moglo da pomogne u rešavanju slučaja – kaže naš sagovornik iz ovog mesta.

Pojedini meštani sa kojima smo razgovarali nakon što je pronađen leš tvrdili su da su ženi bile i odsečene ruke. Naveli su da je telo žene zapaljeno bez ruku. Veruje se da je ubica, ili ubice, to uradio kako bi otežao otkrivanje identiteta nesrećne žene.

Iza pokojnice ostali su suprug Ljubisav, kao i sin i ćerka, koji rade u Nemačkoj.

U šoku smo otkako smo saznali da je Majda ubijena. Ona je najverovatnije nestala u subotu jer ju je tada komšinica poslednji put videla – priča jedan od komšija i dodaje:

Majda je tog jutra ispratila sina na avion. Potom ju je komšinica videla doteranu i sa tašnom preko ramena. Kaže da je otišla oko 13 sati, ali ne zna gde. Majda je često išla u šetnju, ali nikada u to vreme, izgledalo je kao da je otišla nešto da završi ili da se sa nekim vidi. Suprug Ljubisav joj je tog dana bio u vikendici u Karlovčiću i bila je sama – kaže komšija.

On objašnjava da je Ljubisavu bilo čudno kada je došao kući i zatekao zatekao otključana vrata kuće.

Ništa nije bilo pretureno niti ukradeno. Sačekao je da vidi gde je Majda, ali kako se nije pojavljivala, prijavljen je njen nestanak. Niko nije znao šta se sa ženom desilo do ovog hapšenja. I opet je mnogo toga sumnjivo – priča komšija i dodaje da su Majda i Ljubisav radni vek proveli u Nemačkoj. 

Komšija objašnjava da je ubijena Majda Garević volela zlatni nakit i da ga je stalno nosila.

Na svakom prstu je imala po jedan zlatan prsten. Svi su bili veliki, ali jedan od njih se baš isticao, više puta je moja žena pitala kako joj ne smetaju, ali uvek bi odgovorila da je navikla na njih i da bez njih ne bi mogla. Nosila je i zlatnu ogrlicu sa dragim kamenjem. Prelepa ogrlica i skupa. Sve u svemu, kada bi čovek sabrao, nosila je više od 100.000 dinara zlata na sebi. Ko zna, možda je to bio razlog da ovako završi – kaže komšija. 

Da su se osumnjičena Jelena Špagović i Majda Garović poznavale i bile više nego u komšijskom kontaktu svojevrsni dokaz je i na profilu uhapšene žene. Naime, na nekoliko fotografija je pokojnica ostavljala srdačne komentare.

Srpska desnica, stranka čiji je potpredsednik bio otac dvoje osumnjičenih za ubistvo,  s gnušanjem osuđuje ovaj brutalan čin i poziva da se sprovede detaljna istraga.

Srpska desnica ističe da počinioci zločina nikada nisu bili članovi ove organizacije, i da kao punoletni građani snose ličnu odgovornost za svoje postupke i počinjena dela. Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je odmah po saznanju tražio ostavku svog zamenika, a Saša Dujović je iz moralnih razloga odmah to i učinio.

Mesto gde je nađena starica

(SMP.online/foto: Jelena Rafailović/Kurir, privatna arhiva)

2 COMMENTS

  1. Патократија дуго влада Србијом и пре СНСмртаџија је … Oво је само потврда да деца психопата добију у наслеђе родитељски дефект. Татин шеф је хапшени дефекташ Миша Вацић, угледни татица је саветник ,,министра Ђорђевића” сумњиво дипломираног ,министар је познати УГЛЕДНИ шофер ,,банкарКИЊЕ” професионалне врачаре (што је и признала) ЈорГОВАНКЕ Табаковић која се куне да јој НАУЧНО
    УГЛЕДНИ докторат није плагијат: докторирала на чувеном фак(FUCK)ултету у шљивику у Сремској Каменици! Све то у приватизованој НЕУГЛЕДНОЈ држави бившег УГЛЕДНОГ хулигана ,,правника” који јавно крши Устав Р. Србије попут Адолфа Хитлера 🙂 Проблем је психопатизација комплетног друштва, угледни ТВ Пинк и његове НЕКАЖЊЕНЕ убице су доказ: они су позитивни узор!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here