Sremska Mitrovica poslala pomoć u ugroženu Kikindu

0
1053

Mitrovački Štab za vanredne situacije uputio je pomoć Štabu u Kikindi u vidu sredstava za higijenu. Ta pomoć sadrži medicinska, higijenska i sanitarna sredstva.

„Kikinda je jedan od gradova koji su najugroženiji, odnosno i jedno od najvećih žarišta širenja epidemije na teritoriji Srbije. Isto tako i prvi smrtni slučaj, prvo lice koje je preminulo usled virusa korona jeste upravo iz Kikinde. Grad Sremska Mitrovica obezbedio je donaciju u vidu sredstava kao što su dezinfekciona sredstva, odnosno rastvor natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju prostorija, za dezinfekciju radnih površina, sanitarnih čvorova. Takođe tu su: tečnost za dezinfekciju ruku na bazi tečnog kiseonika, obezbeđena je varikina, toalet papir, zaštitne maske, rukavice i ostala oprema. Ovo je znak solidarnosti našeg grada, isto tako pozivam i sve ostale sugrađane da budu maksimalno solidarni i prilagodljivi vanrednoj situaciji.” – objasnio je Petar Samardžić koordinator mitrovačkog Štaba.

On je apelovao i na ostale lokalne samouprave da budu solidarni, da pruže pomoć ovim i ostalim gradovima koji su žarišta širenja epidemije.

Sremska Mitrovica ➡️ Kikinda

Gepostet von SM Korona 2020 am Montag, 23. März 2020

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here