Sremska Mitrovica subvencioniše kamate na kratkoročne kredite

0
959

Mera porške privredi za ublažavanje posledica epidemije Kovid 19 koju lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici realizuje tokom 2020. godine jeste subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite namenjene finansiranju razvoja privrednih subjekata na teritoriji Grada, a namenjena sredstva iznose 500.000 dinara, istakao je zamenik gradonačelnik Petar Samardžić.

U pitanju su krediti od 200.000 dinara do 1 milion dinara, za finansiranje tekuće likvidinosti i obrtnih sredstava.

„Reč je o kreditima ročnosti do 24 meseca, u visini od 200.000 do milion dinara, namenjenih za finansiranje tekuće likvidnosti i obrtnih sredstava. Korisnici ovih kredita su preduzetnici, mala i mikro pravna lica sa sedištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, registrovani za proizvodnu, prerađivačku, uslužnu i ugostiteljsku delatnost, dakle sve sem trgovine. Grad Sremska Mitrovica subvencioniše kamatu u intenzitetu od 85% iznosa kamate odnosno 100% vrednosti kamate za delatnosti koje su povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom. Nekoliko subjekata je već podnelo zahteve, a svi zainteresovani za ovakav vid kreditne podrške zahtev mogu da podnesu u Vojvođanskoj banci sa kojom je Grad sklopio ugovor 31. jula po javnom pozivu. Kreditni zahtevi se podnose do 1. novembra, za ovu namenu je predviđeno 500.000 dinara, ukoliko bude veliko interesovanje i u narednoj godini, 2021. ćemo ponovo implementirati ovu meru, nadam se i u većem budžetu.”- istakao je Samardžić.

Pored Grada, mere podrške za male privrednike su na raspolaganju i od strane Autonomne pokrajine Vojvodine odnosno Garancijskog fonda, istakao je Samardžić.

Ovaj projekat podrške maloj privredi u iznosu od 500.000 dinara će biti u fokusu i narednih godina, ukoliko bude veliki broj zainteresovanih za kratkoročne kredite.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here