Sremske opštine pred konstituisanjem lokalnih skupština: ŽENA NA ČELU MITROVICE!

0
5075

Posle održanih lokalnih izbora, sremske opštine usmerile su energiju u nastavku borbe protiv suzbijanja korone virusa ali uporedo neke su već opredelile i datum kada će biti održane konstitutivne sednice na kojima će biti izabrani novi ili stari predstavnici vlasti.

Građani Opštine Ruma, Iriga, Šida, Grada Sremska Mitrovica, Stare Pazove i Inđije sasvim je sigurno da će novi lokalni parlament dobiti 21. avgusta, što je za naš portal i potvrđeno iz ovih lokalnih samouprava. Pored zajedničkog datuma kod ovih opština, zajedničko je i to da će u njima Srpska napredna stranka sama formirati lokalnu vlast.

Mi smo od 39 ukupnih odbornika u lokalnom parlamentu, na izborima dobili 28, ili 72 odsto glasova birača, nemamo nikakvu potrebu da sa nekim formiramo vlast. Imamo kvalitetne, sposobne ljude.- kaže Zoran Semenović koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika opštine Šid, a kako saznajemo i kandidat je za predsednika opštine u novom sastavu.

Međutim, na lokalnom nivou neće biti puno promena u odnosu na sadašnji sastav predstavnika vlasti. Svoje pozicije predsednika opština sasvim je sigurno da će zadržati Đorđe Radinović na čelu opštine Stara Pazova, što je i potvrđeno iz njegovog kabineta, Vladimir Gak predsednik opštine Inđija, Slađan Mančić predsednik opštine Ruma.

Promene u Sremskom okrugu imaće Grad Sremska Mitrovica, gde bi funkciju gradonačelnika mogla da preuzme Svetlana Milovanović, koja bi ujedno bila i jedina žena na čelu ove opštine od ostalih sedam u regionu. Predrag Vuković koji je bio na čelu opštine Šid, otišao je u pokrajinu i on je sada poslanik, Stevan Kazimirović koji je obavljao funkciju predsednika opštine Irig, nije otišao za poslanika, ali zato Tihomir Stojaković koji je bio pokrajinski poslanik sada će biti predsednik opštine Irig.

U republičkom parlamentu Sremski okrug predstvaljaju pored Aleksandra Martinovića iz Rume i Marijana Rističevića iz Novih Karlovaca i Dragana Radinović iz Krčedina, Tomislav Janković iz Mačvanske Mitrovice i Milena Subić iz Šida.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here