Srušen stari objekat mitrovačke škole “Jovan Popović”

1
1777

Osnovna škola “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici izgrađena je davne 1961. godine ali će đaci u novu školsku godinu, ukoliko to dozvoli aktuelna epidemiološka situacija, krenuti u potpuno novom objektu budući da je on u potpunosti završen.

Školske uspomene u 23 učionice stvaraće od 1. septembra nove generacije đaka Popovićeve škole. Najmodernija škola u Sremu prostiraće se na 4.000 kvadratnih metara.

U toku su radovi na postavljanju podnih ploča, završni molerski radovi i partersko uređenje, a kako bi škola imala adekvatan prilaz, stari objekat morao je da bude srušen.

Za opremanje novog objekat izdvojeno je 55 miliona dinara, a celokupna vrednost škole je 380 miliona dinara finansiranih od Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grada Sremske Mitrovice.

(SMP.online / RTV / STV)

1 COMMENT

  1. Lepo i napokon da se gradi nešto pametno i korisno za ovaj narod. Još kada bi sredili pozorište, muzeje, bolnicu, pa da se narod malo produhovi, da ima kvalitetniju zdravstvenu uslugu, a ne samo da zidaju zgradurine gde im dune, rupe ispod pruge, trg zahvalnosti investitorima, stadion Radničkog i niz drugih gluposti.Za onu rupu ispod pruge mogli su sve pomenuto uraditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here