Štraparijada u Rumi okupila više hiljada posetilaca

0
2592

Nadmetanje odgajivača i ljubitelja radnih konja, održano u Rumi proteklo je u savršenom redu i bilo je vrlo posećeno, kaže Dejan Đokanović, organizator „Rumske štraparijade”.

Štraparijada je protekla u najboljem redu, osim velike vrućine koja je smetala, uprkos tome, posećenost je bila velika i za dva dana imali smo 2.000 posetilaca – kaže Đokanović. – U lakoj kategoriji takmičilo se 16 parova, srednjoj deset parova i teškoj šest, te se u vuči oprobalo oko 80 konja.

Glavni izazov je da se balvani dovuku na cilj, a konji kontrolišu bez primene sile. Pobednik u lakoj kategoriji je Žarko Nikolić iz sela Paskovac kod Loznice, dok je pobednik srednje i teške kategorije Sima Simić iz sela Popučke kod Valjeva.

Većina takmičara došla je iz drugih mesta, imali smo čak i takmičara iz Bosne i Hercegovine. Kada je reč o lokalnim takmičarima, oprobali su se Lazo Cvetičanin iz Žarkovaca i Milan Roknić iz Putinaca, dok su većina takmičara došli iz južne Srbije, Sjenice, Novog Pazara, iz raznih mesta – kaže Đokanović.

Štraparijada se nije mnogo razlikovala od onih održanih prethodnih godina, osim što je datum održavanja pomeran dva puta, prvi put zbog koronavirusa, a drugi put zbog izbora, te ih je dočekalo izuzetno toplo vreme, ističe Đokanović. Konji su i ove godine bili impozantni, hrana dobra, a za muziku zaduženi su bili Goci bend i Vera Matović, kao i „Šumadinci“, koji su doprineli da atmosfera bude još bolja.

Lepo su se svi zabavili, što i jeste cilj – rekao nam je organizator manifestacije, a da je zaista tako i bilo, ukazuje i video snimak u izdanju VB produkcije:

(ruma.rs/VB produkcija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here