„STVARNO VAŽNA“ kartica u Sremskoj Mitrovici

0
976

Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) posetiće Sremsku Mitrovicu u sredu, 9. oktobra, i razgovarati sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac i predstavnicima lokalne samouprave u vezi projekta za razvoj lokalne zajednice „Stvarno važna kartica” u Sremskoj Mitrovici.

Susret je zakazan u restoranu “La sta”.

Stvarno važna kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke  kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Korišćenjem Stvarno važne kartice kod lokalnih biznis partnera, koji su su se priključili ovom projektu, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, određeni procenat svih plaćanja obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i upotrebljen zafinansiranje projekata izabranih od strane građana.

Više informacija o samoj kartici, loklanim biznisima koji učestvuju u projektu, nalaze se na https://stvarnovazna.rs.

Stvarno važna kartica je aktivna u Sremskoj Mitrovici, a gradovi koji su takođe uključeni su Kruševac, Novi Pazar, Leskovac i Obrenovac.Cilj projekta je proširivanjena druge gradove i opštine u Srbiji.

Ovaj događaj deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here