Sumnjivo poskupljenje dogradnje vrtića u Pećincima u kojima nema mesta za „nepodobnu“ decu

0
658

Dan nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke, ili druge pripadnosti svojih roditelja i da će učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima, dogradnja vrtića u tom mestu „poskupela“ je za skoro 55 miliona dinara.

Podsetimo, roditelji čija su deca volšebno ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima 30. avgusta održali su protest ispred vrtića jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka.

Oni su naveli da su o takvoj odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorke PU „Vlada Obradović Kameni“ Anite Vončevski, a da je utvrđeno da je spisak iz političkih pobuda sastavio poverenik Srpske napredne stranke Pećinci i lokalni biznismen Milorad Pantić Luki.

Prema saznanjima VOICE-a, opštini Pećinci kao investitoru nadležno Odeljenje odobrilo je 11. oktobra izmenu građevinske dozvole za dogradnju vrtića u toj sremskoj opštini, kojom je predračunska vrednost radova koja je u martu ove godine iznosila 36.826.738, 33 dinara bez PDV-a, uvećana za skoro 55 miliona dinara i sada je 91.645.484,11 dinara bez PDV-a. U šturom obrazloženju izmenjene odluke piše da je došlo do „promene investiocionih troškova“. A, osim novčanog iznosa, u projektu ništa nije menjano.

Inače, dogradnja vrtića u Pećincima je započeta početkom ove godine kada su prvog februara odobreni lokacijski uslovi a narednog meseca i građevinska dozvola. I tada je predračunska vrednost radova iznosila 36.826.738,33 dinara bez PDV-a.

Podsećamo da je krajem juna dostavljena tehnička dokumentacija u pogledu mera zaštite od požara i da je taj zahtev usvojilo Odeljenje za urbanizam. Pored toga, odluku o dogradnji vrtića nije kao potencijalno rešenje problema prekobrojne dece pominjao ni predsednik te sremske opštine Siniša Đokić, iako je, po dokumentaciji u koju su novinari imali uvid, taj posao pokrenut još početkom godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here