Sve je spremno za LETO NA SAVI: Poslednji radovi na uređenju GRADSKE PLAŽE

1
1837

U toku su poslednji radovi na uređenju Gradske plaže, popularnih Briona, a kako je proces imunizacije u gradu veoma uspešan sa preko 50% vakcinisanih, Mitrovčani i njihovi gosti, moći će bezbedno da uživaju u letu na Savi.

Mitrovačka lokalna samouprava je donela odluku da ove godine uvede mnoge novine na plažu. Postavljen je video nadzor koji će na prvom mestu doprineti bezbednosti kupača, jer će nova spasilačka služba u svakom momentu imati monitornig nad neželjenim i nepredviđenim situacijama.

Postavljen je potpuno nov urbani mobilijar, kao i nova teretana na otvorenom, za koju nadležni kažu da je jedna od boljih u Srbiji. Mitrovački umetnici su se potrudili da daju svoj doprinos letu u Sremskoj Mitrovici, tako su oslikali zidne murale i ukrasili kabine. Sadržaji za mališane su i ove godine raznovrsni, a kao i do sada ljubitelji sporta će moći da koriste terene za odbojku na pesku, košarku i ostale sportove.

Pored redovnog lekara, za sve zainteresovane će na raspolaganju biti i vakcinalni punkt, kako bi epidemija u ovom gradu bila potpuno suzbijena. Kvalitet vode će kao i do sada biti proveravati Zavod za javno zdravlje, o čemu će javnost biti redovno obaveštena.

Kupališna sezona počinje u petak, 11. juna i trajaće do 10. septembra, ali zvaničan kraj sezone često ne znači kraj kupanja, jer Mitrovčani često borave na plaži i tokom jeseni.

Pred početak sezone, JKP „Komunalije“ obavestilo je građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje. Uzorci vode uzeti su  2. juna, a ispitivanje je završeno 9. juna. Analiza savske vode je izvršena na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava – „Dispanzer”.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Pored toga, date su i preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece  (u plićaku je voda najzagađenija), posle kiše i oluje ne kupati se 2 – 3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama.

Takođe, mole se posetioci plaže da  se u toku boravka na plaži  pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju drugih posetilaca.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Neka uzorkuju vodu za desetak dana kada počne sezona i kada oni čamci ispod Sremovog igrališta počnu ispuštati naftu, ulje, a stanovnici rugla od naselja fekalije. Biće da u Opštini niko trunke mozga nema, ako dozvolja postojanje tih objekata na udaljenosti 100 m od mesta gde se deca kupaju. Čak i ako postoje pravne prepreke da se to reši, ima perfindih načina. Svaki dan ekološku inspekciju u akciju i kazne, kazne, dok vlasnici sam ne odluče da odu odatle prema teretnom mostu. I, koji su to ljubitelji prirode, kada su rugla od kuća postavili na par stotina m od centra grada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here