Sve je spremno za XI svetsko prvenstvo u kuvanju gulaša: PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022!

0
680

Do XI svetskog prvenstva u kuvanju gulaša ostalo je još manje od 7 dana, a već je popunjena magična cifra 100 koja predstavlja broj ekipa koje će se takmičiti. No, organizator je obezbedio još i deset džoker mesta, pre nego što se zaključa prijavljivanje.

Pored toga, ostalo je još slobodnih mesta za sajamski deo manifestacije, tako da organizator poziva sve koji žele da iskoriste prisustvo velikog broja ljudi (procenjuje se da će biti oko 10 hiljada posetilaca) kako bi izlagali i prodavali etno – proizvode ili proizvode iz svoje kućne radinosti.

Proizvođači sokova, rakije i vina, kao i raznih etno proizvoda i  ručnih radova, mogu da se prijave predsedniku Organizacionog odbora Darku Kikiju Iliću kako bi se dogovorili oko svog prisustva manifestaciji.

Kontakt broj telefona je: 064-123-05-08, odnosno mejl: kikiikomsije@gmail.com

Podsećanja radi, XI svetsko prvenstvo u kuvanju gulaša pod nazivom “Prva varjača Laćarka 2022“ održava se u Laćarku, a prostor gde će takmičarske ekipe pokazatii svoje kulinarske sposobnosti ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (u blizini auto-puta).

Skup je oko 7 sati, ujutro 7. avgusta. Doduše, može i dan ranije, a može i koji sat kasnije, ipak takmičarima je bitno da dođu pre radi zauzimanja boljeg mesta, odnosno hladovine”- kaže predsednik organizacionog odbora Darko Ilić Kiki, dodajući:

 “Od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časova se predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.”

Inače. žiri će biti sastavljen od devet vrhunskih eksperata na čelu sa Milanom Jovanovićem koji garantuje da će se odlučivati “ni po babu ni po stričevima”, u skladu sa kodeksom srpskog kulinarskog viteštva.

Kuva se gulaš, a od organizatora se dobija but, dok sve ostalo takmičari mogu sami dodati, na primer, junetinu, divljač, začine i slično. Kuva se na drvima, na plinu ili po izboru, jer to takmičari sami obezbeđuju.“- kaže Jovanović.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša i sajamskog dela, paralelno se održava i manifestacija „Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

I ovogodišnja manifestacija “Prva varjača Laćarka 2022” održava se pod geslom: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!

Više informacija na sajtu: https://prvavarjacalacarka.rs/

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here