Svečani prijem za svetske šampione u kuglanju

0
447

Članovima kuglaške reprezentacije Srbije, Mitrovčanima Igoru Kovačiću i Bojanu Kličariću, koji su osvojili svetski šampionat u kuglanju, priređen je svečani prijem u mitrovačkoj Gradskoj kući.

Svetsko prvenstvo u kuglanju održano je u oktobru u gradu Tarnowo Podgorne (Poljska), a Kovačić i Kličarić su članovi selekcije koja je po šesti put osvojila titulu prvaka sveta.

Ovi supermomci su svoje prve kuglaške korake načinii u Kuglaškom klubu „Srem” u Sportskom centru „Pinki”, sportski stručnjaci su videli, odabrali, prepoznali u njima talenat i naravno oni su uz svoj predan rad i veliki trud došli do ovih sportskih visina. Naši sugrađani Igor i Bojan su jako mladi i očekujemo da i u narednim godinama ponovo osvajaju svetske šampionate. Grad će superšampione, prvake sveta nagraditi jednokratnim novčanim iznosom od 50 hiljada dinara. Posebno im se zahvaljujem što su na ovakav način predstavili Mitrovicu i želim im puno uspeha u daljim karijerama, a obzirom kakve su rezultate do sada postizali, smatram da će tako raditi i u budućnosti.” – rekao je načelnik za sport Vasilj Ševo.

Kuglaška reprezentacija Srbije, podsećamo, oborila je ekipni svetski rekord u polufinalnom duelu protiv Slovačke na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Poljskoj i on sada iznosi 4.140 čunjeva. Igor Kovačić igra za nemački klub „Rot vajs” Zerbst, a Bojan Kličarić u našem najboljem klubu, KK „Beograd”. Za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupali su iako su po godinama bili mnogo mlađi i odavno su standardni reprezentativci i nosioci igre na svim takmičenjima.

Reprezentacija Srbije osvajala je svetska prvenstva 2009, 2011, 2015, 2017, 2019. i 2021. godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here